Mindfulness gaat over meer aanwezig zijn bij de ervaring van dit moment. Het gaat over aandacht hebben voor wat er nu is. Gedurende de hele dag wordt onze aandacht getrokken door allerlei prikkels. We laten ons meevoeren in wat onze aandacht trekt en zijn ons daar meestal niet bewust van. Als we mindfulness beoefenen, brengen we onze aandacht gericht ergens naar toe. Dat wil zeggen dat we een bewuste intentie hebben om onze aandacht te richten. We richten dus onze aandacht niet op wat er in het verleden is gebeurd of wat er mogelijk in de toekomst gaat gebeuren, maar op onze ervaring van dit moment. In de mindfulness proberen we een open houding te hebben voor onze volledige ervaring zonder onderscheid te maken tussen aangename of onaangename ervaringen. Deze openheid gaat gepaard met een zekere vriendelijkheid en mildheid.
Je kunt de techniek van Mindfulness leren:
Tijdens de cursus van 8 bijeenkomsten van 2 1/2 uur leer je om de gerichte, niet-veroordelende aandacht te sturen en in het hier-en-nu te blijven. Na elke bijeenkomst krijg je huiswerk voor de tussenliggende periode. Het is belangrijk dat je de cursus met de intentie ingaat om open te staan voor de ervaringen die zich aandienen en te blijven oefenen. Je krijgt een werkboek waarmee je kunt oefenen.
Draag kleding waarin je je gemakkelijk kunt bewegen. Je kunt kiezen of je tijdens de cursus op een meditatiekussentje of -bankje zit of dat je op een stoel wilt zitten.

 

Agenda

 

25 September t/m 27 November 2016
15 Januari t/m 19 maart 2016 2017
Zondagavond 19:00 – 21:30

 

Nieuwe Cursussen worden ingepland
Voorjaar 2017
Zondag 10:00 – 16:00
SiSucentrum Barendrecht
Zalmwater 31
2993 DX Barendrecht
 • Prijs Mindfulnesscursus, inclusief werkboek, intake- en een voortgangsgesprek
  € 225,00
Tijdens deze trainingen leer je via mindfulness oefeningen en coaching om je eigen innerlijke diamant tot straling te brengen. We werken met het Nu en het lichaam. Uiteindelijk leer je jezelf te begeleiden door dagelijkse oefeningen die je opgestuurd krijgt.
Bewustzijnstraining wordt in kleine groepen gegeven en biedt alle ruimte om ervaringen uit te wisselen.

 

Agenda

 

Zondagochtend 2 Oktober t/m  12 December 2016
SiSu Centrum, Zalmwater 31, 2993 DX Barendrecht()
 • 6 bijeenkomsten
  € 150,00
Ook al zie je er uit als een gewoon jong mens, diep van binnen kan het bij jou heel anders voelen; beleef jij ‘van binnen’een andere wereld. Je hebt een eigen beeld van hoe de wereld in elkaar steekt, je hebt je eigen kijk op de dingen en lang niet altijd wordt dat door de anderen begrepen. Je komt tot de ontdekking dat zij anders voelen en denken dan jij.
Tijdens de JOB-ochtenden leer je te ontdekken wat echt belangrijk voor jou is. We geven een aanzet tot het ontwikkelen van de bewustwording dat in contact zijn met jezelf helemaal OK is. Daarnaast gaan we aan de slag met het vergroten van je zelfvertrouwen zodat het contact met je omgeving ook helemaal OK is. ‘Ik ben OK, jij bent OK, zij zijn OK’.

 

Agenda

 

Om de drie weken op zondagochtend van 10 – 13u. 15/1, 29/1, 19/2, 19/3, 9/4, 7/5 2017
Er wordt steeds met twee trainers gewerkt.

 

SiSucentrum
Zalmwater 31
2993 DX Barendrecht
(www.)
 • Cursus JOB training inclusief alle materialen
  € 187,50
 • What's Next

  Aankomende lessen

 • Prijzen

  Kijk hier voor onze tarieven

  betreft lessen, cursussen, workshops en meer..
  Prijzen
 • Workshops

  SiSu geeft diverse workshops

  Zoals..Groepscoaching, Ouder Kind Yoga, Partner Yoga, bewustzijnstrainingen
  Workshops
 • Cursussen

  Een uniek cursustraject

  SiSu is gespecialiseerd in Mindfulness, bekijk het aandbod
  Cursussen
 • Bewustzijnscursussen

  & trainingen

  SiSu geeft deze mooie en zeer praktische cursus
  Bewustzijn
Top