Opleiding docent Mindfulnessyoga

Yoga is een manier om je bewust te worden van je lichaam en je geest. In de Mindfulnessyoga wordt dit bewustzijn centraal gesteld.
De oefeningen bij de mindfulnessyoga zijn in de regel zacht en worden met alle aandacht uitgevoerd. Door ze uit te voeren alsof je ze voor het eerst doet, ontstaat er de ruimte om helemaal te voelen en de aandacht te focussen. Hierbij zul je ook ontdekken dat je geest voortdurend door gaat en je gedachtestroom eindeloos is. Door hier in zachtheid en met mededogen naar te kijken kan er ruimte ontstaan. Zowel in je lichaam als op geestelijk niveau. Er ontstaat rust en ruimte.

 

In een opleiding van 2 jaar leiden Peter en Yvonne nieuwe docenten Mindfulnessyoga op. De jarenlange ervaring in het onderwijs en in het geven van yoga en mindfulness staan garant voor een gedegen opleiding. Je leert je eigen beoefening verder uitbreiden en verdiepen en je keert de didactiek van het lesgeven. Na twee jaar ben je in staat om eigen lessen aan te bieden en te begeleiden.

 

In het eerste jaar ga je aan de slag met de eigen beoefening. Je leert van je eigen blokkades en patronen. Je leert lichamelijk en geestelijk ruimte te maken en door te focussen je denkprocessen te herkennen en te sturen. Je krijgt een scala aan werkvormen en oefeningen waarmee je aan de slag kunt.

 

In het tweede jaar ligt het accent op de didactiek. Hoe zet je een les in elkaar en hoe kun je op maat werken? Je leert om vanuit jouw eigen vaardigheden en kwaliteiten lesmateriaal te ontwikkelen en uit te testen. Na dit jaar ben je in staat om een eigen cursus te gaan opzetten en te gaan invullen.

 

Peter en Yvonne hebben jarenlange ervaring in het onderwijs. Ze zijn opgeleid als yogadocent en gecertificeerd mindfulnessdocent. In het SiSucentrum werken ze met groepen mindfulnessyoga en hebben ze hun concept verder uitgewerkt en verfijnd.

Locatie en kosten

 • Mindfulnessyogadocent

 • 1e jaar | 20 trainingsdagen, inclusief materiaal
  € 2450,00

 • 2e jaar | 12 trainingsdagen, inclusief materiaal
  € 1500,00
 • What's Next

  Aankomende lessen

 • Prijzen

  Kijk hier voor onze tarieven

  betreft lessen, cursussen, workshops en meer..
  Prijzen
 • Workshops

  SiSu geeft diverse workshops

  Zoals..Groepscoaching, Ouder Kind Yoga, Partner Yoga, bewustzijnstrainingen
  Workshops
 • Cursussen

  Een uniek cursustraject

  SiSu is gespecialiseerd in Mindfulness, bekijk het aandbod
  Cursussen
 • Bewustzijnscursussen

  & trainingen

  SiSu geeft deze mooie en zeer praktische cursus
  Bewustzijn
Top