top of page

ma 15 jun

|

Online ademtherapie

Training Adem en ontspanning

In deze tijd van corona is goed kunnen ademen van enorm belang. Het zorgt niet alleen voor meer weerstand maar ook leer je daardoor beter ontspannen. Laat je meenemen in deze ademchallenge. Ga de uitdaging aan om dagelijks met je adem te werken. Je adem is je beste vriend.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Training Adem en ontspanning
Training Adem en ontspanning

Tijd en locatie

15 jun 2020, 05:58 CEST

Online ademtherapie

Over het evenement

In deze training ga je leren om weer in contact te komen met je natuurlijke staat van Zijn. Een baby wordt niet gestrest geboren. Een baby is van nature ontspannen. Een baby heeft een natuurlijke adem. Deze adem zorgt ervoor dat er contact is met het veld van bewustzijn. Dit veld maakt dat een baby makkelijker terug kan keren naar dit veld van bewustzijn, naar deze ontspannen houding. Je zou dit holding kunnen noemen. Er is nog sprake van een natuurlijke holding.

Deze natuurlijke holding raakt door onze opvoeding en de prikkels die op ons afkomen verstoord. Het gevolg is dat er 3 onbewuste reacties in de baby ontstaan:

Ik wil er vanaf.

Ik wil het veranderen.

Ik bevries zodat ik het niet meer kan voelen.

De 3 reacties gaan basaal je leven bepalen.

Ik zag het zelfs laatste bij een filmpje van een hond bij de dierenarts. De hond heeft pijn, en dit kun je registreren, doordat hij blaft, doordat  hij piept of doordat de hond zijn adem inhoudt.

En dit laatste doen wij ook heel vaak. Iets is moeilijk, we stoppen met ademen. We krijgen koud water over ons heen, we trekken de adem omhoog en stoppen even met ademen. En letterlijk gebeurt dit je meerdere keren per dag omdat we voelen dat we iets pijnlijk of moeilijk is.

In die zin is adem heel braaf. Adem is daar waar jij bent. Als je veel in je hoofd zit, zit je adem hoog. Als je jezelf opjut, zit je adem hoog.

En bij sommige mensen zit de adem zo vaak hoog, dat ze het niet meer voelen. Hun middenrif komt vast te zitten en ze kunnen zelfs last van een pijnlijke nek of schouders krijgen. Vaak gaan ze dan ook verkeerd om ademen, om toch maar voldoende adem binnen te krijgen.

Wat we in deze training gaan doen, is leren jezelf af te stemmen op je adem. Dit betekent dat iemand die reeds goed ademt, nog beter contact met zichzelf kan krijgen door de oefeningen. Het betekent dat iemand die het moeilijk met zijn of haar adem weer op een natuurlijke manier leert ademen.

We zullen oefeningen doen om je weerstand te verhogen maar ook oefeningen om met angst om te gaan.

Alle oefeningen zullen leiden tot een betere verbinding met jezelf. Met je natuurlijke staat van Zijn. In die zin kun je spreken van ademmeditatie.

De training zal interactief zijn en je zult elke week oefeningen toegestuurd krijgen. De oefeningen zullen ongeveer 10 tot 20 minuten dagelijks actieve tijd kosten. Daarnaast is het de bedoeling dat je leert om contact maken met je adem door de dag heen.

We gaan de online training 4 keer een uur doen en de training is nu nog geheel gratis.

We starten op

Zondag 17 mei van 20:00 tot 21.15 uur

Zondag 24 mei van 20:00 tot 21.15 uur

Zondag 31 mei van 20:00 tot 21.15 uur

Zondag 7 juni van 20:00 tot 21.15 uur

Let wel deze training is dus zowel voor mensen die al veel met bewustzijn bezig zijn als voor mensen die er pas mee beginnen.

Het is niet belang of je een begint of al veel met adem gedaan hebt.

Belangrijk is of je contact met je kostbare innerlijke schat wilt maken. En gaat voelen dat je niet alleen van de wereld bent maar dat jij van jezelf bent en in de wereld mag Zijn.

Tickets

  • Training Adem en Ontspanning

    € 0,00
    Verkoop geëindigd op
  • Training Adem en Ontspanning

    € 0,00
    Verkoop geëindigd op

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page