top of page

zo 06 sep

|

Training Adem en Ontspanning

Training Adem en Ontspanning

In deze Online training Adem en Ontspanning wordt je persoonlijk online begeleidt en krijg je verschillende ademtechnieken aangereikt.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Training Adem en Ontspanning
Training Adem en Ontspanning

Tijd en locatie

06 sep 2020, 20:00 CEST – 27 sep 2020, 21:10 CEST

Training Adem en Ontspanning

Over het evenement

Training Adem en ontspanning

In deze tijd van corona is goed kunnen ademen van enorm belang. Het zorgt niet alleen voor meer weerstand maar leert je ook beter te ontspannen. Ga de uitdaging aan om dagelijks met je adem te werken. Je adem is je beste vriend.

Laat je meenemen in deze ademchallenge.

Over het evenement

In deze training ga je leren om weer in contact te komen met je natuurlijke staat van Zijn. Een baby wordt niet gestrest geboren. Een baby is van nature ontspannen. Een baby heeft een natuurlijke adem waardoor het contact heeft met het veld van bewustzijn. Er is nog sprake van een natuurlijke holding.

Deze natuurlijke holding raakt verstoord door onze opvoeding en de prikkels die op ons afkomen. Het gevolg is dat er drie onbewuste reacties:

-  Ik wil ergens vanaf.

-  Ik wil iets veranderen.

-  Ik bevries zodat ik niet meer kan voelen.

Deze drie reacties gaan onbewust, maar basaal je leven bepalen.

Ik zag laatste een opname van een hond bij de dierenarts. De hond heeft pijn, en dit kun je registreren, doordat hij blaft, piept of doordat de hond zijn adem inhoudt.

En dit laatste doen wij ook heel vaak. Iets is moeilijk, we stoppen met ademen. We krijgen koud water over ons heen, we trekken de adem omhoog en stoppen even met ademen. En letterlijk gebeurt dit meerdere keren per dag omdat we voelen dat we iets pijnlijk of moeilijk is.

In die zin is adem heel braaf. Adem is daar waar jij bent. Als je veel in je hoofd zit, zit je adem hoog. Als je jezelf opjut, zit je adem hoog.

En bij sommige mensen zit de adem zo vaak hoog, dat ze het niet meer voelen. Hun middenrif komt vast te zitten en ze kunnen zelfs last van een pijnlijke nek of schouders krijgen. Vaak gaan ze dan ook verkeerd om ademen, om toch maar voldoende adem binnen te krijgen.

In deze training ga je leren je af te stemmen op je adem en daardoor meer contact met en inzicht te krijgen in jezelf.

We zullen oefeningen doen om je weerstand te verhogen en  ook oefeningen om met angst om te gaan.

Al deze oefeningen zullen leiden tot een betere verbinding met jezelf. Met je natuurlijke staat van Zijn. In die zin kun je spreken van ademmeditatie.

De training zal interactief zijn en je zult elke week oefeningen toegestuurd krijgen. De oefeningen zullen ongeveer 10 tot 20 minuten dagelijks actieve tijd kosten. Daarnaast is het de bedoeling dat je leert om contact maken met je adem door de

dag heen.

De training is online en duurt vier keer een uur.

Data:

Zondag 15 november 2020

Zondag 22 november 2020

Zondag 29 november 2020

Zondag 13 december 2020

Deze training is zowel voor mensen die al veel met bewustzijn bezig zijn geweest als voor mensen die er pas mee beginnen.

Kosten 60 euro

Deel dit evenement

bottom of page