top of page
  • Foto van schrijverYvonne Blonk

Still growing Strong


Ik ben bijna 60 jaar en mag me verheugen op een turbulent leven waarin ik wijzer ben geworden. Wijsheid die ontstaan is door de bodem van de ervaring te beleven. Door moeilijkheden en problemen in het leven niet uit de weg te gaan maar ze ook niet te bevechten of te willen veranderen.

Verdriet en boosheid te durven voelen, mezelf niet meer te veroordelen maar liefdevol en vriendelijk voor mezelf te zijn.

Vroeger dacht ik dat spiritualiteit te maken had met engelen, tarotkaarten en wierook te maken had. Dat de waarheid buiten mezelf lag. Nu voel ik dat alles in mij is.


Ik mag voelen dat ik gedragen wordt door het leven zelf. En dat dit gedragen worden, niet altijd is wat ik wens en wat ik wil in het leven. Maar dit is het mysterie van het leven zelf.


Daardoor ben ik nu vriendjes ben met alles wat ik in mezelf ontmoet. De liefde voor mijn tenen, mijn enkels, mijn polsen, mijn schouders, mijn buik, mijn bekken, mijn billen. Deze liefde is groter dan ooit tevoren. Terwijl mijn lichaam is afgebroken, mijn haren pieken, de rimpels duidelijk aanwezig zijn. De tijd zijn sporen heeft nagelaten. Juist nu hou ik meer van mezelf dan ik ooit gehouden heb.

En hoe heb ik mezelf niet verafschuwd, juist toen ik mooi en jong was, voelde ik me het lelijke eendje. Een eendje dat nergens bij hoorde, dat heel hard moest werken om gezien en gehoord te worden.


Hoe paradoxaal is het dat als je schoonheid voorbij is en het leven je heeft aangetast, dat je dan kan gaan voelen, hoe bijzonder je bent, hoe mooi je bent.


En dit geldt ook voor de piekergedachten, de onrust, de beweeglijkheid, de chaos, ik verfoei ze, worstel er mee en tegelijkertijd vecht ik er niet meer tegen. Ik heb er geen oordeel meer over. Zodoende kunnen de moeilijke gedachten, de onrust en de stress die er nog steeds is, door mezelf ontvangen worden. Ze hebben een Thuis gekregen. Er is veiligheid in mijzelf ontstaan.


Gun jij jezelf ook een Thuis, een veilige haven bij jou zelf?


Ik geef coaching, relatiecoaching en trainingen om mensen bij zichzelf te brengen.

Een aantal trainingen doe ik online zoals een meditatietraining, een ademtraining, een training voor koppels en een zelfleiderschapstraining.

Er komen 2 live trainingen in het najaar:

Een training Innerlijke Kracht en een Jaartraining Zijnsorientatie. 

info@sisucentrum.nl

122 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page