top of page
  • Foto van schrijverYvonne Blonk

Jij bent al uniek

Satsang-zondagen in april, mei en juni 


Ken je dat dat?  Je bent al een tijd op zoek naar je bril en hij blijkt op je hoofd te staan.

Zo is het ook met bewustzijn, we zijn ernaar op zoek, terwijl het er al is.

We zitten er boven op, sterker nog, het is de ruimte die we zijn. Het is de context die je niet opmerkt maar die er permanent is. Je kunt het vergelijken met een leeg scherm, daarin worden puntjes geprojecteerd, dat wordt een vorm. We zien de vorm maar niet meer de context waarin het zich afspeelt. Dat kan ook niet want je zintuigen nemen alleen verschillen waar. Het is óf dit óf dat. Echter, jouw bewustzijn is noch dit noch dat en wordt dus niet opgemerkt.


Laten we daarom eens kijken hoe je geboren wordt. Een baby heeft geen taal en is totaal afhankelijk. Toch leer je nooit meer zoveel in je leven, als toen je een baby was. Je bent een niet-wetende open intelligentie. Een baby ontdekt voelend de wereld via het lichaam. Hij is verbaasd als hij zijn voeten ontdekt. Hij heeft er geen woord voor maar wil de voeten proeven en ervaren. En dat is nu juist wat wij als volwassenen niet meer doen. We zijn door het denken geconditioneerd geraakt en zelfs samengevallen met het denken.


Het denken is altijd bezig met de toekomst of het verleden. Het denken maakt geen contact met het moment, maar verdeelt de werkelijkheid in goed of fout. Dit doet het denken om te overleven, want toen je klein was, ontdekte je al heel snel dat je dingen kon voorkomen door je Ik, de persoon die je was, te beschermen door óf de relatie te herstellen óf je individualiteit te beschermen.


En omdat we iedere dag weer geconditioneerd werden door onze verzorgers, onze omgeving en onze cultuur, raken we hier mee geïdentificeerd. We worden datgene wat onze omgeving van ons verwacht en daarmee verlaten we onze zijnsgrond. We verlaten datgene wat het meest kostbaar en gevoelig is. We voelen dit niet meer, we nemen alleen nog de duale werkelijkheid waar. De dualiteit waarbij je naar genot toe wilt en van pijn af wilt. Het is een programma dat zich in jou afspeelt.


Veel mensen voelen zich comfortabel bij de conditionering waarin ze leven. Zolang dit zo is, is er ook geen behoefte aan verandering. Hooguit doen we mee met de ratrace van het leven om te slagen zowel op relationeel als op carrièreniveau.


Als op een dag blijkt dat het leven anders verloopt en we zijn overgeleverd aan ons lot, hebben we de mogelijkheid om bewust te worden van wat we werkelijk zijn. We gaan mogelijk ervaren hoe kwetsbaar we zijn en hoe weinig invloed. hebben.


Graag wil ik jullie weer meenemen in mijn Stilte en Satsang zondagen. We zullen op zo'n zondag stil blijven en onderzoeken hoe onze gedachten en gevoelens komen en gaan. En doordat we present blijven in het hier en nu, kunnen we ruimer worden. En als we ruimer worden, opent zich het bewustzijn. Daarbij gaan we eerst ervaren dat er zijnskwaliteiten kunnen verschijnen zoals vreugde, verbondenheid, veiligheid, vrede, voldaanheid en vrijheid. Daarna kan er leegte, ruimte en totale openheid tevoorschijn komen.


Wil jij ervaren hoe je door zelfonderzoek en presentie, je intern meer vrede en geluk gaat ervaren?

Wil jij ervaren hoe het is om in de Stilte terecht te komen?


Graag nodig ik jou dan uit om met al je moeilijkheden en lastigheden en Stilte/Satsang zondag te ervaren.


Ik begin de dag met het losmaken van het lichaam. Daarna gaan geef ik een geleide meditatie. Vervolgens verblijven we een uur in de Stilte.

We nuttigen dan een meegebrachte lunch en in de middag geef ik Satsang.

Je kunt dan vragen stellen en ik zal dan vanuit het moment de antwoorden laten ontstaan.


De Satsang/stilte zondagen zijn telkens van 10 tot 16 uur


Data:

Zondag 14 april 2024

Zondag 26 mei 2024

Zondag 23 juni 2024


Kosten nu in het voorjaar van 2024 voor € 55,- inclusief koffie, thee en iets lekkers


Wil je meer informatie, voel je vrij om contact op te nemen:


Yvonne Blonk

06 44088188

 

 

107 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page