top of page
  • Foto van schrijverYvonne Blonk

Het Smelten van de Innerlijke DeurOpvoeders leren de kinderen dat ze altijd de waarheid moeten spreken. Dat is een mooi streven. Maar wat doen we met het gegeven dat we onszelf vaak leugens vertellen?

Want dat doen we. ‘Ik ben niet goed genoeg, ik kan dat niet, ik heb gefaald, ik ben het niet waard’. (Deelnemers aan mijn trainingen kunnen deze lijst eindeloos aanvullen).


De waarheid is niet gebaat bij het ontkennen van onze eigen leugens. Mensen kunnen nooit beter worden zonder te weten wat ze weten en te voelen wat ze voelen. Het is beter om woorden te geven aan gevoelens, onze zielenroerselen een stem te geven. Dat is van essentieel belang voor de verwerking van ons lijden.

Het betekent dat we eerst gaan voelen, werkelijk gaan voelen en dit onszelf gunnen.

Het betekent dat er compassie naar onszelf gaat ontstaan. En dat we ons openen voor zelfonderzoek.

Het vraagt als het ware de juiste afstemming op wie en wat we werkelijk Zijn.


Ik zat van de week aan de ontbijttafel met mijn man, de plek voor reflectie en mijmering tussen ons en toen raakt hij met de zin: Het ene deel van mijn brein kolkt, het andere deel heeft de woorden en daartussen in zit een stalen deur. Deze zin geeft zo mooi weer wat obstakels kunnen zijn in het proces van onderzoek naar onze fundamentele aannames, onze leugens. Slechts met compassie kan de stalen deur smelten, niet met bruut geweld.


De uitzending van Bessel van der Kolk bij zomergasten (https://www.vpro.nl/programmas/zomergasten/kijk/afleveringen/2022/bessel-van-der-kolk.html) en zijn boek Traumasporen heeft mij dan ook diep geraakt.


Dit is het werk dat ik mag doen. Mensen bij staan in hun wanhoop, hun ellende, hun lijden en samen ontdekken hoe ze dit kunnen verwerken. En vervolgens te gaan ontdekken wie en wat ze werkelijk Zijn.

Daarom ben ik blij dat ik mezelf beschikbaar mag stellen om volgende jaar 2023 het Tweede Jaar van de Coachopleiding Zijnsorientatie te geven. Het doorgeven van mijn werk, is de kroon op mijn werk. Ook geef ik samen met Guri de Blok een 9 daagse Training Non-Duaal Zelfleiderschap.


Daarnaast ben ik begonnen met het geven van Satsangs.

Ik ben gaan weten wat ik weet en gaan voelen wat ik voel. Zo simpel was het.

Ik ben eigenaar geworden van wie en wat ik ben en juist daardoor kon ik gaan rusten in Zijn.


Na de ontdekking dat mijn ik uit heel veel delen bestond, die het onderling niet met elkaar eens waren, ontstond de realisatie dat ik eigenlijk geen ik is en nooit heeft bestaan. Door te aanvaarden zoals het is, viel het ik uit elkaar en ging de Zijnsgrond open. Je zou dit ook ruimte, openheid, rust en vrede kunnen noemen. Dit is wat ook een ieder gun. Kom bij mij om Innerlijk te Reizen. Je hoeft je nooit meer te vervelen. Niemand zo interessant als JIJ. En wie weet, smelt de deur.


 

Wil jij hiermee kennismaken met Satsang dan kan dit op:


Vrijdag 30 september 2022

Vrijdag 4 november 2022

Vrijdag 2 december 2022

Vrijdag 6 januari 2023


79 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page