top of page
  • Foto van schrijverYvonne Blonk

Thuiskomen bij Jezelf. Jezelf in het antwoord terugvinden.

Bijgewerkt op: 6 apr. 2022


Yvonne Blonk | Sisu Centrum Barendrecht | Thuiskomen bij Jezelf


We zijn zo bang voor onze sociale dood.


“Heb geduld met alles wat onopgelost is in je hart en probeer je vragen met liefde te bezien, als kamers die gesloten zijn of als boeken in een volslagen vreemde taal. Zoek nog niet naar antwoorden. Die kunnen je nog niet gegeven worden, omdat je niet in staat zou zijn ze te leven. En het gaat erom alles te leven. Leef nu de vragen. Misschien zul je dan geleidelijk, zonder het te merken, jezelf ooit op een dag in het antwoord terugvinden.

Rainer Maria Rilke


De Ontdekking.

Ik zie mezelf nog lopen als klein meisje en me verwonderen en verbazen over de wereld om me heen. Er was als het ware nog steeds een vanzelfsprekende verbinding met het magische gevoel dat het leven oneindig en tijdloos was. Mijn natuurlijke staat was nog volledig heel. Er was een gevoel dat alles Een was. Echter dat gevoel van eenheid werd door de jaren heen steeds minder. Ik ontdekte dat ik veel moest doen om erbij te horen. Langzaam ging mijn gevoel van volledigheid weg en ontstond er het gevoel van afgescheiden zijn. Ik moest iets gaan doen om er weer bij te horen, om geaccepteerd te worden.

Ik ging hard werken, ik zou wel eens laten zien dat ik iets voorstelde. En dan, dan zou ik erbij horen.

Maar hoe hard ik ook mijn best deed, het was net alsof ik steeds verder bij mezelf vandaan ging. Er ontstond verlatingsangst. Relaties mislukten. Mijn leven voelde als een mislukking. Wat ik ook deed, ik bleef me afgescheiden voelen.

Uiteindelijk ontdekte ik de yoga en de yoga filosofie. Ik was jong en durfde er nog niet helemaal in mee te gaan. Ik voelde me daar iets meer thuis. Er ontstond een wanhopige zoektocht naar mijn innerlijk thuis.

Wie was en ben ik?

Heeft het leven wel enige zin?

Hoe zou ik van overleven naar leven kunnen gaan?

Vragen die me dagelijks bezighielden. Ik wilde de waarheid boven tafel hebben. Er ontstond een levenslang innerlijk zelfonderzoek.


Landen

Na lange innerlijke omzwervingen, via meditatie, ademtherapie, yoga, mindfulness en non-dualiteit, kwam ik uiteindelijk thuis. Thuis in mijn oorspronkelijke basis en holding.

En juist dat wil ik met jullie delen. Het is namelijk zo eenvoudig. Zo eenvoudig dat het juist daar is waar jij het niet zoekt.

Inmiddels geef ik trainingen om mensen bij zichzelf te brengen. Ik leer mensen om met hun dagelijks zelf en psyche om te gaan en tegelijkertijd leer ik mensen weer om in contact te zijn met hun oorspronkelijke natuur, met datgene wie en wat ze werkelijk zijn.


Binnenkort geef ik een workshop Innerlijke Kracht en een gratis Webinar Rust in je Hoofd:


Ook start ik op vrijdag 18 februari met de eerste SatSang bijeenkomst.
Comments


bottom of page