top of page
  • Foto van schrijverYvonne Blonk

Je Vleugels uitslaan.


Je Vleugels uitslaan


Is reflecteren en terugkijken wel zo zinvol? Het is voorbij en je kunt het verleden niet veranderen. Toch merk ik nu, naarmate ik bewuster word, hoe belangrijk terugblikken kan zijn.

Dit jaar hebben wij met vrienden besloten om terug te kijken naar waar je dankbaar voor bent het afgelopen jaar. Dit heeft bij mij veel teweeggebracht.

Want er is veel waar ik ten diepste dankbaar voor ben.

Allereerst al die mensen die mij hebben geholpen om weer helemaal gezond te worden. Het jaar 2020 was een jaar van grote vermoeidheid na bestralingen en chemo.

Het jaar 2021 gaf mij weer het gevoel dat ik kon gaan leven. Je leven vormgeven na kanker, kan heel lastig zijn. Je lichaam wil niet meer, maar je geest nog wel.

En toch gaf het leven mij iedere keer weer juist wat ik nodig had.

Mijn coachingspraktijk en de trainingen gingen iedere keer weer door. Het is zo’n vreugde om het wakker worden van mensen te mogen meemaken. De intimiteit en verbondenheid die dan ontstaat, hebben me vleugels gegeven.

En langzaam voel ik dat ik mijn vleugels steeds maar ga uitslaan. Waar ik eerder worstelde met het leven, er ontbrak altijd iets, er was altijd een probleem, is er nu vrijheid.

Ook is er een stevige balans in mij ontstaan. En juist dit ontstaan, is voor mij zo bijzonder. Hoe ik nu leef, kost me geen moeite, het lijkt wel alsof alles vanzelf stroomt. Als ik me open, is het er al. Er is geen zoeken meer in me, er is een ontstaan en ik beweeg mee.

En ik beweeg mee op de golf van dankbaarheid. Ik hoef niets meer maar, wat er ook gebeurt, ik ben dankbaar, ik hoef het niet te bedenken, ik voel het in elke porie, in elke cel van mijn lijf.

Dankbaarheid voor dit fantastische lichaam. Dankbaar voor de 3 wijze mannen die me dit jaar hebben begeleid. De 3 wijze mannen die me leerden, hoe ik beter kon coachen en trainen. De wijze mannen die er iedere keer waren als het nodig bleek te zijn. De wijze mannen waarop ik kan vertrouwen. De 3 wijze mannen die wijzen naar mijn ster, naar mijn straling, naar mijn kostbaarheid.

En ik kijk met verbazing en verwondering naar al het mooie, wonderbaarlijke wat er elk moment weer ontvouwt.


Maar vooral wil ik het Leven zelf bedanken, voor de Innerlijke Kracht en Onverwoestbaarheid die ik nu ben. En het doet me denken aan dit verhaal:

Een man vindt een cocon van een vlinder en neemt deze mee naar zijn huis. Op een dag verschijnt er een kleine opening in de cocon. De man kijkt een paar uur toe hoe de vlinder worstelt om zich door de kleine opening naar buiten te werken. Het lijkt erop dat het proces niet langer meer vooruitgaat. Het ziet er naar uit dat de vlinder zover gekomen is als hij kan en niet meer verder komt. Dus besluit de man de vlinder te helpen. Hij neemt een schaar en knipt de rest van de cocon open. De vlinder kan zich nu vrij eenvoudig losmaken. Maar de vlinder heeft een gezwollen lichaam en natte, verfrommelde vleugels. De man verwacht dat de vlinder elk moment zijn vleugels zal uitslaan en blaast de vleugels nog even droog. Maar het gebeurt niet, de vlinder vliegt niet weg. De rest van zijn leven blijft hij rondkruipen met een gezwollen lichaam en natte, verfrommelde vleugels. De vlinder al nooit in staat zijn om te vliegen. De man was ongeduldig en begreep niet dat de krappe cocon en de worsteling nodig was om door de opening te kruipen. Het proces van ontpoppen was noodzakelijk om het lichaam van de rups te verlaten en te transformeren in een vlinder. Zonder de worsteling was de vlinder niet klaar om in vrijheid uit te vliegen. Soms zijn worstelingen exact wat we nodig hebben in het leven. Als we onszelf toe zouden staan zonder obstakels door het leven te gaan, zouden we invalide zijn. We zouden nooit zo sterk worden als wat we kunnen zijn. We zouden nooit kunnen vliegen.


Ik wens jou dat jij in 2022 mag ontdekken dat al jouw worstelingen slechts draken waren op weg naar het mooiste en kostbaarste in jou.Jij kunt groeien in innerlijke kracht.

Jij bent altijd al dat geweest waarnaar je verlangt.

Jij bent al goed maar kun je het leven?

Jij kunt je ware zelf ontdekken.

Jij bent altijd van binnen vrij.


Ik geef trainingen waarin mensen ontdekken wie ze werkelijk zijn. Trainingen waarin mensen leren om om te gaan met hun psyche en tegelijkertijd te ontdekken dat ze vrij zijn. Dat je van binnen onverwoestbaar en tijdloos ben. Ik leer mensen te leven vanuit hun Ziel en hun kwaliteiten. Mensen zijn vaak juist door beschadigd waar hun kwaliteit lag. Juist daar zijn ze gekwetst geraakt.

Ieder trainingsdag weer voel ik nog dieper en ben ik dankbaar dat ik dit werk mag doen.


Graag nodig ik je uit voor een workshop:

Zondag 16 oktober van 10 tot 14 uur


Zondag 23 januari 2022 start ik met de Training Innerlijke Kracht
Op 26 maart start ik met de Training Rust in Je hoofd
Op start 23 mei 2022 ik met de Training Reis naar de Rijkdom

In Januari 2023 start ik met de Jaartraining Zijnsorientatie en de Coachopleiding Zijnsorientatie.


 

Ik hoop je te mogen ontmoeten. Wil je een keer persoonlijk kennis maken?

Dit kan bij het SiSu Centrum, Meerwedesingel 48 in Barendrecht.

Ook kun je me bellen voor informatie of een persoonlijke sessie op 06 44088188.13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page